Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister vil bremse dobbeltuddannelse

Det er fornuftig brug af skattekroner kun at give én statsfinansieret uddannelse, mener uddannelsesminister.

Fremover vil en sygeplejerske ikke uden videre kunne tage en ny uddannelse som lærer. Og en cand.mag. i historie vil ikke kunne uddanne sig til pædagog på statens regning.

Regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er blevet enige om, at det ikke længere skal være muligt at tage en ny statsfinansieret uddannelse på samme eller lavere niveau.

Aftalen er indgået for at skaffe 300 millioner kroner til de ændringer i dagpengesystemet, som partierne blev enige om i oktober.

Men uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) mener, at det grundlæggende er helt rimeligt, at man kun får én offentligt betalt uddannelse.

- Jeg er optaget af, at vi bruger skattekronerne så fornuftigt som muligt. Jeg synes faktisk, at det er fornuftigt, at vi begrænser mulighederne for dobbeltuddannelse, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V).

- I dag er det sådan, at man kan uddanne sig på samme niveau ubegrænset, forudsat at man kan blive optaget. Det er det, vi begrænser muligheden for.

Ministeren understreger, at ændringerne ikke berører videreuddannelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.