Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister vil begrænse udlændinges adgang til danske job

Det kan ikke legitimeres at give udenlandske lærere og sygeplejersker nemmere adgang til det danske arbejdsmarked, mener beskæftigelsesministeren.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ændre ordningen, der giver nemmere adgang til de typer af udenlandsk arbejdskraft, som er opført på den såkaldte positivliste
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ændre ordningen, der giver nemmere adgang til de typer af udenlandsk arbejdskraft, som er opført på den såkaldte positivliste

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ændre ordningen, der giver nemmere adgang til de typer af udenlandsk arbejdskraft, som er opført på den såkaldte positivliste, skriver Jyllands-Posten.

- Selv i en krise, og når vi har arbejdsløshed, vil der være erhvervsgrupper, som vi har behov for at tiltrække udefra. Men jeg mener ikke, at det kan legitimeres med folkeskolelærere og sygeplejersker lige nu, siger ministeren til avisen.

Ifølge Jyllands-Posten indeholder listen flere typer af lærer- og sygeplejerjob. Men 500 danske sygeplejersker er rejst til Norge for at finde arbejde, mens hver 10. lærerstilling er blevet nedlagt. Det har medført kritik fra fagforeningerne.

Det var VK-regeringen, der indførte positivlisten, da der var mangel på arbejdskraft i landet. For at komme på listen kræves det, at der i en region er mere end en arbejdsgiver, der har haft rekrutteringsproblemer med en faggruppe, og der samtidigt ikke er høj arbejdsløshed inden for faget.

En reform af ordningen skal ikke give flere eller færre indvandrere, men tiltrække de rigtige faggrupper.

- Mit udgangspunkt er, at vi rekrutterer de rigtige mennesker, siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.