Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister: Vi kan ikke tvinge skattekommission til hurtige svar

Folketinget kan ikke pålægge en uafhængig kommission at aflægge delkonklusioner, siger skatteministeren.

Skatteminister Karsten Lauritzen kommer ud efter møde med undersøgelseskommissionen. Skatteminister Karsten Lauritzen har torsdag den 1. juni 2017 indkaldt til drøftelser om den undersøgelseskommission, der skal granske skandalerne i skattevæsnet.
Skatteminister Karsten Lauritzen kommer ud efter møde med undersøgelseskommissionen. Skatteminister Karsten Lauritzen har torsdag den 1. juni 2017 indkaldt til drøftelser om den undersøgelseskommission, der skal granske skandalerne i skattevæsnet.

Jo hurtigere, en undersøgelseskommission kan få gransket de seneste års skandaler i Skat, jo bedre.

Men Folketinget kan ikke pålægge en uafhængig kommission løbende at aflægge delkonklusioner, som ellers er et ønske fra flere partier.

Det gør skatteminister Karsten Lauritzen (V) klart efter det første forhandlingsmøde om kommissionen.

- Man kan ikke pålægge en kommission at aflægge delkonklusioner. Vi kan opfordre til det, og det kan der være god mening i, men vi kan ikke pålægge en uafhængig kommission at aflægge delkonklusioner.

- Den kører med den hastighed, kommissionen kører med, siger Karsten Lauritzen.

Efter torsdagens møde, hvor de øvrige partier har fremsat ønsker til kommissionens arbejde, vil ministeren nu udarbejde et bud på, hvordan kommissoriet til kommissionen skal se ud.

- Og så vil vi hurtigst muligt genoptage forhandlingerne med partierne, siger Karsten Lauritzen.

Adspurgt om kommissionen skal deles op i separate undersøgelser for at kunne aflægge delkonklusioner, svarer ministeren:

- Det er en model, man kan vælge. Regeringen lytter til, hvad partierne siger, og så vil vi komme med et bud på, hvordan en model kunne se ud.

- Jo flere områder, man vælger, jo længere tid tager det. Og det er der, man må træffe de svære valg.

Det vigtige er, at man får en "farveblind kommission", der ikke alene fokuserer på perioder under røde eller blå regeringer, lyder det.

Der er helt sikkert blevet begået fejl i sagen om Skats mange skandaler, men om det er fejl, der også er ulovlige, skal kommissionen have ro til at undersøge, betoner ministeren:

- Hvis man laver en delkonklusion, vil man først til sidst i kommissionsarbejdet kunne placere et ansvar.

- Hvis der kan placeres et ansvar, så håber jeg da, at det sker så hurtigt som muligt. Men jeg kan ikke sige, om det bliver før eller efter det næste folketingsvalg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.