Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister tvivler på forsvarsaftale

Der er en reel risiko for, at regeringen ikke kan lande en aftale om et nyt forsvarsforlig, lyder det fra forsvarsminister Nick Hækkerup.

Nick Hækkerup.
Nick Hækkerup.

Det bliver overordentligt vanskeligt at få en aftale om et nyt forsvarsforlig i hus.

Det vurderer forsvarsminister Nick Hækkerup (S) over for DR Nyheder, efter Dansk Folkepartis formand, Kristian Thuelsen Dahl, i dagens Berlingske har krævet, at man dropper ambitionen om at spare 2,7 milliarder kroner på forsvaret.

- Vi har kæmpet i måneder for at få en aftale, og vi har nærmet os hinanden, men nu ser det ud til, at det bliver overordentlig besværligt. Der er en reel risiko for, at vi simpelthen ikke får nogen aftale, siger Nick Hækkerup.

Ifølge Radio24syvs oplysninger går finansminister Bjarne Corydon (S) nu ind i forhandlingerne med Dansk Folkeparti om et nyt forsvarsforlig. Corydon har angiveligt inviteret Dansk Folkepartis forhandlere til et møde i morgen, tirsdag, klokken 13.30, hvor man forsøger at finde en løsning.

De 2,7 milliarder kroner, som skal findes i forsvarsforliget, indgår i finansieringen af den skattereform, som regeringen, Venstre og de Konservative indgik i sommer. Men ifølge Dansk Folkeparti er sparekravet alt for voldsomt.

I det oprindelige udspil fra regeringen lagde man op til både op at lukke kaserner og suspendere værnepligten. Dansk Folkeparti har dog fra start af sagt, at man ikke går med til at sløjfe værnepligten.

Dansk Folkepartis ageren efterlader forsvaret i en utryg situation, mener Nick Hækkerup.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.