Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister til Messerschmidt: »Er det ikke dig fra Big Brother?«

Transportminister Magnus Heunicke driller EU-parlamentariker Morten Messerschmidt med fortiden i realityprogrammet Big Brother, men erklærer sig også enig i en del af DFerens kritik af det danske folkestyre.

Morten Messerschmidt med kæresten Dot Wessmann.
Morten Messerschmidt med kæresten Dot Wessmann.

Det danske folkestyre er et halvdårligt realityshow. Sådan lyder meldingen fra EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF) i lørdagens Politiken. Og det har fået transportminister Magnus Heunicke (S) til tasterne med følgende reaktion på Twitter:

»Vise ord fra Morten Messerschmidt om #dkpol (dansk politik, red.) som halvdårligt realityshow. Hov vent: Er det ikke dig fra Big Brother VIP?« med henvisning til Messerschmidts tidligere deltagelse i realityprogrammets sæson med kendte danskere.

Morten Messerschmidt takker den socialdemokratiske minister for komplimentet og tilføjer i et tweet:

»Jo, men se, jeg afstod fra den slags, da jeg blev valgt. Embedet forpligter. Er du da uenig heri?«

Svaret fra ministeren falder hurtigt og lyder:

»Ok. Så man må bruge reality til at blive valgt. Men ikke bagefter? Nå, er enig i forhold til efterspørgsel af ansvarsbevidsthed,« skriver Magnus Heunicke.

Messerschmidt udpeger i sit indlæg i Politiken tre forhold, han mener er med til at svække det danske folkestyre: For mange unge politikere, for mange journalister på Christiansborg og politikere uden basal viden om samfundet.

Transportministeren erklærer sig på Twitter enig i, at ansvaret som lovgiver forpligter og kalder det »en kæmpe opgave i min hverdag at få Folketinget til det«. Samtidig mener Magnus Heunicke, at det er et »problem, at presse og politikere definerer dagsordenen ens. Imens står befolkningen af.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.