Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister til forældre: Tal med de unge om krænkelser på nettet

Ti procent af unge mellem 13-17 år har delt en andens intime billede uden tilladelse, viser ny undersøgelse.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2017)
Børne- og socialminister Mai Mercado (K) (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2017)

København. Rygter om ens sexliv, delte nøgenbilleder eller tilsendte uønskede seksuelle beskeder og billeder er blevet en del af hverdagen for flere unge.

Det viser en ny undersøgelse af 915 unge i alderen 13 til 17 år fra Red Barnet.

Undersøgelsens resultater overrasker børne- og socialminister Mai Mercado (K), som i højere grad vil have forældrene på banen.

- Jeg blev overrasket, fordi der er mange unge, som tilsyneladende finder det helt i orden at dele krænkende billeder af andre.

- Der savner jeg lidt nogle forældre, som kommer på banen, tager et aktivt forældreansvar og får en løbende dialog med deres unge derhjemme om, hvad grænserne er, og hvad rammerne er, når man eksempelvis er på de sociale medier, siger hun.

Ti procent af de adspurgte unge har delt en andens intime billede uden samtykke. På den anden side står seks procent af unge, som har fået delt et intim- eller nøgenbillede uden tilladelse.

Undersøgelsen, der dog ikke er repræsentativ, bygger på resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt 915 unge i alderen 13 til 17 år.

Derudover bygger den på fokusgruppeinterviews med 29 unge og otte lærere samt fem interviews med fagfolk. 15 skoler over hele landet har medvirket.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.