Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister til afviste cannabis-patienter: Gå til anden læge

Sundhedsminister opfordrer læger til at hjælpe patienter, der har brug for medicinsk cannabis.

Ellen Trane Nørby (V) udtaler, at afviste cannabispatienter bør gå til anden læge. Arkivfoto.
Ellen Trane Nørby (V) udtaler, at afviste cannabispatienter bør gå til anden læge. Arkivfoto.

Flere patientforeninger har fortalt om patienter, der bliver afvist af deres læge, når de beder om en recept på medicinsk cannabis.

Men hvis en læge ikke selv vil udskrive en recept, bør de henvise patienten til en læge, som gerne vil.

Sådan lyder det fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), som samtidig opfordrer landets læger til at hjælpe patienter, der har brug for ordningen.

»Vi har frit lægevalg i Danmark, og hvis ens læge principielt ikke vil sætte sig ind i det nye område, som medicinsk cannabis er, så kan man gå til en anden læge. Man kan også bede om at få en henvisning til en speciallæge,« siger ministeren til DR Nyheder.

1. januar blev det muligt for en afgrænset patientgruppe at få ordineret medicinsk cannabis i en fireårig forsøgsordning.

Men både Scleroseforeningen og Gigtforeningen har ifølge DR Nyheder kendskab til mange patienter, hvor deres læger afviser at udskrive recept på cannabis.

Forsøgsordningen har også mødt modstand hos flere lægeorganisationer, hvor nogle direkte har frarådet, at man gør brug af ordningen.

»Politikerne har lovet det her uden at tage fagfolk i ed. Vi fraråder praktiserende læger at udskrive medicinsk cannabis, fordi sikkerheden ikke er i orden,« siger formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, Anders Beich, til DR.

Sundhedsministeren understreger over for DR Nyheder, at man har været opmærksomme på problemet. Hun henviser samtidig til Lægemiddelstyrelsens vejledning på området.

»Vi har helt fra starten sagt, at ordinationsretten var op til den enkelte læge, som altså må sige ja eller nej. Men det er problematisk, at lægeforeningerne går imod og opfordrer lægerne til ikke at sætte sig ind i det,« siger hun DR Nyheder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.