Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister tager afstand fra undervisningsmateriale om jihad

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har Nordvest Privatskole i København under skærpet tilsyn.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har Nordvest Privatskole i København under skærpet tilsyn. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)
Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har Nordvest Privatskole i København under skærpet tilsyn. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)

København. Efter fund af blandt andet undervisningsmateriale om jihad er Nordvest Privatskole i København sat under skærpet tilsyn.

Om skolen risikerer at blive lukket, vil undervisningsminister Merete Riisager (LA) ikke tage stilling til endnu.

Men i et folketingssvar skriver hun:

»Det er Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der fører tilsyn med, om de frie grundskoler overholder de fastsatte krav i lov om friskoler og private grundskoler med videre, og styrelsen er nu i fuld gang med at udføre tilsyn med Nordvest Privatskole i København.«

»Generelt kan jeg sige, at vi har et ansvar over for elever i vores skoler og over for vores samfund til at sikre, at eleverne bliver demokratiske medborgere, og jeg finder det dybt alvorligt, hvis en skole for eksempel anvender undervisningsmateriale om jihad.«

Det er folketingsmedlem Naser Khader (K), der har stillet ministeren spørgsmål om skolen. Han vil også høre, om ministeren mener, at skolen bør lukkes helt

»Nu skal styrelsen først have mulighed for at gøre sit tilsyn færdigt, inden der tages stilling til, om skolen eventuelt skal lukkes.«

»De frie grundskoler er en vigtig og stærk dansk skoleform. Men det er helt afgørende, at de leverer skole på et fuldt demokratisk grundlag, hvor blandt andet ligestilling, frihed og folkestyre er i højsædet,« skriver Riisager.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.