Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister svarer igen på Venstre-kritik: »Der er gået lidt valgkamp i det«

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen vil med forslag om to års mulighed for pause mellem bachelor og kandidat skabe en ny arbejdsgruppe af unge på arbejdsmarkedet. V siger nej.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R).
Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R).

Det kan skabe en helt ny arbejdsgruppe på det danske arbejdsmarked, hvis de danske studerende får lov til at tage to års pause mellem bachelor- og kandidatuddannelsen.

Det siger uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R), der har forslået, at studerende, der er færdig med deres bachelor, kan vente i op til to år med at gå videre med en kandidatuddannelse. I perioden kan de studerende stifte bekendtskab med den virkelige verden og eksempelvis arbejde og blive klogere på, om - og hvilken kandidat - de vil gå videre med.

»Det her er på mange måder et paradigmeskifte i forhold til, hvordan vi tænker uddannelse på,« siger Sofie Carsten Nielsen, der henviser til, at dele af erhvervslivet, de studerende og universiteterne har efterspurgt en mere fleksibel overgang imellem de to dele af den videregående uddannelse.

»Vi skal tænke uddannelse på en anden måde og ikke som en samlet klump, hvor vi efter fem år skal arbejde resten af livet. Når man kommer ud efter en bachelor på arbejdsmarkedet, kan man så efter to år vælge at specialisere sig på en kandidat,« siger Sofie Carsten Nielsen.

Forslaget og fremdriften

Hun mener ikke, forslaget strider imod den fremdriftsreform, regeringen har lanceret, og som skal få folk hurtigere gennem studierne.

»Det har ikke noget med hinanden at gøre, da fremdriftsreformen handler om, at man, når man er på studiet, skal studere på fuld tid,« siger ministeren.

Forslaget har dog fået en svær start, da Venstre, der sammen med de Konservative er en del af forligskredsen bag universitetsloven, afviser idéen. Det ærgrer Sofie Carsten Nielsen.

»Jeg synes, der er gået lidt valgkamp i det. Jeg synes, de skal tage en snak med erhvervslivet, som efterspørger unge med videregående uddannelse,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.