Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister: Skat har behov for endnu flere midler

Skatteministeren varsler drøftelser om at tilføre flere midler til skattevæsenet til efteråret.

ARKIVFOTO: Skatteministeren varsler drøftelser om at tilføre flere midler til skattevæsenet til efteråret.
ARKIVFOTO: Skatteministeren varsler drøftelser om at tilføre flere midler til skattevæsenet til efteråret.

Det nødlidende skattevæsen fik i efteråret tilført syv milliarder kroner og 1000 nye medarbejdere.

Men Skats kontrolindsats har behov for flere ressourcer og medarbejdere, mener Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Folketingets to største partier vil med et forslag i folketingssalen fredag presse regeringen til at indkalde til forhandlinger. Men de sparker en åben dør ind, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V):

»Vi har allerede tilført ganske mange ressourcer og medarbejdere til Skat, og det er min opfattelse, at vi kommer til at gøre mere, hvis der er behov for det - og ja, det er der på en række områder,« siger han fra talerstolen.

»Men en grundlæggende forudsætning for, at man kan bruge flere penge på skattevæsenet, er jo, at man har pengene.«

Skatteministeren finder det derfor »mest naturligt«, at drøftelserne om flere midler til skattevæsenet tages til efteråret.

»Vi tager også gerne drøftelsen løbende, men den store drøftelse skal tages under finanslovsforhandlingerne,« siger Karsten Lauritzen.

»Det er der, man har et politisk råderum. Det er der, man laver budgetforbedringer. Det er der, man finder finansiering og bruger penge.«

Mens regeringen dermed bakker op om forslaget fra DF og S, afviser skatteministeren to andre forslag fra Enhedslisten og SF, der blandt andet vil ansætte 1000 flere medarbejdere i Skat.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.