Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister sætter stopper for kontante penge i fængsler

Forbud mod kontant indbetaling til indsatte skal gøre det enkelt at følge pengestrømme og lette administration.

Arkivfoto.»Der er risiko for, at personer i de kriminelle miljøer udnytter deres kammeraters fængselsafsoning til at skjule penge, som de ikke er kommet redeligt til. Derfor strammer vi nu op,« siger Søren Pape Poulsen. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)
Arkivfoto.»Der er risiko for, at personer i de kriminelle miljøer udnytter deres kammeraters fængselsafsoning til at skjule penge, som de ikke er kommet redeligt til. Derfor strammer vi nu op,« siger Søren Pape Poulsen. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)

Hvis det står til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og Kriminalforsorgen, skal det hurtigst muligt være slut med at indbetale kontante penge til indsatte i de lukkede fængsler.

Fremover skal indbetalinger efter planen ske elektronisk via pengeinstitutter. Således vil det blive lettere for myndighederne at følge pengestrømmen ind og ud af fængslerne.

Et nyt forbud mod indbetaling af kontanter til indsatte i de store lukkede fængsler og i Københavns Fængsler vil blive indført inden sommer. Det bebuder ministeren lørdag i en pressemeddelelse.

»Der er risiko for, at personer i de kriminelle miljøer udnytter deres kammeraters fængselsafsoning til at skjule penge, som de ikke er kommet redeligt til. Derfor strammer vi nu op,« siger Søren Pape Poulsen.

For de ansatte i Kriminalforsorgen vil forbuddet forenkle administrationen og frigøre personale fra opgaven med at modtage og håndtere kontanter til de indsatte. Derfor ser man her frem til, at brugen af kontanter begrænses.

»Kriminalitet og kontanter hænger desværre sammen. For mig er det derfor naturligt, at Kriminalforsorgen gør sit bedste for at begrænse indbetaling og brug af kontanter i fængsler og arresthuse mest muligt«, siger Kriminalforsorgens direktør, Thorkild Fogde.

I de lukkede fængsler foregår de indsattes indkøb af mad eksempelvis allerede i dag kontantløst.

I de mindre arresthuse og åbne fængsler er reglerne omkring de indsattes økonomi anderledes. Derfor skal Kriminalforsorgen først undersøge, hvordan kontantmængden kan begrænses.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.