Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister sætter stopper for barnebruds-praksis på danske asylcentre

Det skal være slut med barnebrude i Danmark. Minister ændrer vejledningen.

Det skal være slut med at indkvartere mindreårige kvinder med deres voksne ægtefæller.
Det skal være slut med at indkvartere mindreårige kvinder med deres voksne ægtefæller.

København: Indenrigsminister Karen Ellemann (V) sætter en stopper for, at udenlandske ægteskaber med personer over 15 år automatisk anerkendes, som det hidtil har været praksis.

Grænsen skal være 18 år, mener ministeren.

- Vi skal have bremset udenlandske ægteskaber med mindreårige. Vi skal ikke have barnebrude i Danmark, fastslår ministeren over for Ritzau.

For nogle dage siden kom det frem, at flere asylcentre havde eksempler på, at voksne boede sammen med deres mindreårige ægtefæller på landets asylcentre.

- Jeg har fundet ud af, at praksis på området er, at man faktisk anerkender udenlandske ægteskaber, hvor en af ægtefællerne er mindreårig. Det er nærmest en automatpilot, siger Karen Ellemann.

- Og min holdning er, at ægteskab er noget, der indgås mellem voksne mennesker.

Karen Ellemann kan som social- og indenrigsminister ændre den vejledning, der er baggrunden for, at ægteskaber med personer ned til 15 år hidtil er blevet anerkendt, forklarer hun.

Hun siger, at det er historierne om barnebrude i asylcentre, der har gjort hende opmærksom på problemstillingen. Men i princippet er det alle og enhver, der i udlandet er blevet gift med en person mellem 15 og 18 år, der hidtil har kunnet få anerkendt ægteskabet.

- Det er fordi, det er den praksis, der har indfundet sig på området. Der er sager, hvor man godt kan få lov til at indgå ægteskab blandt mindreårige i Danmark også, konstaterer ministeren.

Der vil fortsat være mulighed for i særlige tilfælde at få godkendt et ægteskab med en person under 18 år, hvis for eksempel en 17-årig har barn med en person over 18. Men det skal ikke være hovedreglen.

- Myndighederne på området er nødt til at have en tilgang, hvor der skal noget særligt til, hvis et ægteskab med en så ung person skal anerkendes her i landet, siger Karen Ellemann.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.