Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister overvejer bagatelgrænse for restskat

Skatteministeren vil se nærmere på, om der kan indføres en bagatelgrænse for restskat efter flere eksempler på, at borgere har fået enkelte øre tilbage i skat.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S).
Skatteminister Benny Engelbrecht (S).

Der skal sættes en stopper for, at Skat sender borgere en check med tre øre i restskat, eller opkræver lignende beløb.

Det fastslår skatteminister Benny Engelbrecht (S), efter flere tusinde af sådanne tilfælde er hændt for private og virksomheder, skriver Jyllands-Posten.

En løsning kan være at indføre en bagatelgrænse, men der kan også blive tale om andre løsninger, for eksempel at overføre en lille restskat til året efter. Skatteministeren står nemlig vagt om, at ingen skal betale for lidt eller for meget i skat.

»Jeg vil ikke lægge mig fast på en løsning her og nu. Men det siger sig selv, at det ikke giver mening at sende en check tilbage med få øre til en skatteborger. Tilsvarende kan det virke underligt, at vi sender et brev ud, hvor vi fortæller, at vi vil have få øre tilbage,« siger Benny Engelbrecht til Jyllands-Posten.

Skatteministeriet og Skat skal nu se nærmere på en løsning, og ministeren forventer, at analysearbejdet er færdig inden sommer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.