Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister om forsøg med medicinsk cannabis: Vi har hjulpet over 200 syge

Sundhedsministeriet oplyser, at flere læger er villige til at udskrive recepter på medicinsk cannabis.

(ARKIV) Sundhedsminister Ellen Trane Nørby på besøg hos Møllerup Gods på Djursland for at se produktionen af hamp på godset.
(ARKIV) Sundhedsminister Ellen Trane Nørby på besøg hos Møllerup Gods på Djursland for at se produktionen af hamp på godset.

Forsøgsordningen med medicinsk cannabis har nu været i gang i to måneder, og her har 207 patienter fået en recept.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

I forbindelse med forhandlingerne om ordningen var forventningen, at 500 patienter ville blive del af forsøgsordningen i løbet af det første år.

»Det er positivt, at vi allerede nu har hjulpet over to hundrede syge til et forhåbentligt bedre liv med færre smerter på en lovlig og tryg måde,« siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i pressemeddelelsen.

Ifølge ministeriet oplever man også et stigende antal læger, som udskriver recepterne.

»Jeg glæder mig over lægernes stigende opbakning til forsøgsordningen, da forsøgsordningen også har mødt en del modstand,« lyder det fra ministeren.

Her henviser hun til blandt andet Lægeforeningen, som tidligere har udtrykt sin utryghed ved ordningen.

Lægerne kommer under stort pres for at udskrive medicinsk cannabis, uden at der er dokumentation for, at behandlingen virker, formand Andreas Rudkjøbing blandt andet sagt.

»Lægerne har en vigtig rolle i ordningen, hvis den skal fungere, og de kan også være med til at forhindre, at patienter føler sig nødsaget til at købe produkter på det illegale marked,« siger Ellen Trane Nørby.

I alt har 78 læger nu udskrevet recepter på medicinsk cannabis 25 læger udskrev recepter i februar og 53 læger i januar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.