Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister ønsker nordsjællandsk bilforbindelse til Sverige

Ole Birk Olesen (LA) vil gerne lave en forbindelse til Sverige i Nordsjælland. Men kun for biler.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil have en bedre forbindelse for biler mellem Helsingør og Helsingborg.
Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil have en bedre forbindelse for biler mellem Helsingør og Helsingborg.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) mener, at der er behov for en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

Men den danske transportminister mener kun, at det skal være for biler. Det skriver mediet News Øresund.

»Det står langt nede på min prioriteringsliste at bruge flere millioner på jernbane, når de fleste danske rejsende anvender de overbelastede veje. Det er det, vi skal bruge pengene til,« sagde Ole Birk Olesen ifølge News Øresund, da han torsdag var i debat med Region Skånes regionsrådsformand, Henrik Fritzon, der er medlem af Socialdemokraterna.

Ole Birk Olesen siger samtidig, at togtrafik over forbindelsen vil kræve en stor ombygning af jernbanen mellem Helsingør og København.

Debatten foregik i Greater Copenhagens telt på Folkemødet.

Henrik Fritzon mener til forskel fra transportministeren, at en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg skal have kapacitet til både tog- og vejtrafik.

Idéen med en forbindelse fra Nordsjælland er, at den kan aflaste Øresundsbroen og vil skabe integration i området omkring Øresund.

Ole Birk Olesen ser gerne en brugerfinansieret forbindelse, som ikke belaster skatteyderne i hverken Danmark eller Sverige.

Henrik Fritzon er åben for både en statslig finansiering og et partnerskab mellem det offentlige og private.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.