Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister nægter at svare på spørgsmål om landbrugspakke

»Ingen kommentarer,« lyder det fra miljøminister Esben Lunde Larsen til nye oplysninger om EU-skepsis.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) nægter at tale mere om omstridt landbrugspakke. Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) nægter at tale mere om omstridt landbrugspakke. Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

Den omstridte landbrugspakke har allerede kostet én minister jobbet, og den bliver ved med at give Venstre-regeringen hovedpine.

Fredag er det kommet frem, at EU-Kommissionen muligvis vender tommelfingeren nedad for finansieringen af landbrugspakken.

Det har regeringens egne embedsmænd vurderet i interne dokumenter om landbrugspakken, som Berlingske har fået adgang til.

Risikoen opstår, fordi pakken skal finansieres med penge, der blandt andet er øremærket økologi, natur og ny teknologi. Og derfor kan det knibe med at få grønt lys fra EU-Kommissionen.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) nægter at svare på spørgsmål om sagen.

»Jeg har ingen kommentarer,« siger ministeren, der som så mange andre politikere i disse dage er på Bornholm til Folkemødet.

Landbrugspakken er en vigtig sag for jer. Hvorfor vil du ikke svare på spørgsmål?

»Jeg har ingen kommentarer,« gentager Esben Lunde Larsen.

Kan du begrunde, hvorfor du ikke vil svare på spørgsmål?

»Når jeg siger, at jeg ingen kommenterer har, så betyder det, at jeg ingen kommentarer har. Overhovedet,« siger han.

Hele blå blok står bag landbrugspakken, som betyder, at randzonerne afskaffes, at landmænd får lov til at gødske mere, og at der planlægges en helt ny miljøregulering. En række forskere mener dog, at der er benyttet problematiske regnemetoder.

Daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) blev beskyldt for at pynte på tallene i forhold til pakkens påvirkning af miljøet.

Det fik De Konservative til at melde ud, at partiet ikke længere havde tillid til ministeren, og Eva Kjer Hansen endte med at gå som minister i begyndelsen af året.

Landbrugspakken er fortsat også en sag, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal forholde sig til.

Flere oppositionspartier har indkaldt Lars Løkke Rasmussen i samråd, efter at Berlingske onsdag skrev, at regeringens top var advaret om, at der var problemer med beregningerne bag landbrugspakken.

Det er endnu uvist, om Løkke møder op til det samråd.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.