Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister lover at Skat er stærk i kampen mod skattely

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er tilfreds med de midler, der er afsat til nyt center mod skattely.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er tilfreds med de midler, der er afsat til nyt center mod skattely.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er tilfreds med de midler, der er afsat til nyt center mod skattely.

Danskere, der skjuler penge i skattely, skal vide, at skattemyndighederne står stærkt i kampen mod skattesvindel.

Det siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) på baggrund af en ny rapport, der viser, at de 320 rigeste danske familier skjuler 60 milliarder kroner for Skat på konti i udlandet.

Dermed er en fjerdedel af formuen hos de rigeste danskere skjult i skattely, skriver DR Nyheder.

»Det kommer ikke bag på mig, at der er nogen, som ulovligt skjuler deres penge i udlandet for at unddrage sig dansk skat. Men de skal vide, at skattevæsenet igennem en mangeårig indsats står godt rustet til at komme efter dem,« siger Karsten Lauritzen.

Rapporten offentliggøres mandag på en høring på Christiansborg. Forud for høringen har Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, efterlyst, at der afsættes flere ressourcer til Skat.

Han mener ikke, at de 25 millioner kroner, som et flertal i Folketinget 17. maj blev enige om at afsætte årligt til et nyt center mod skattely, er tilstrækkelige.

Men det afviser Karsten Lauritzen. Han henviser til, at der oprindeligt var afsat 10 millioner årligt til centret:

»Vi har mere end fordoblet bevillingen, fordi Skat fra i år automatisk vil få oplysninger fra skattevæsener i op mod 90 lande. For at håndtere de data er vi politisk blevet enige om at ansætte flere medarbejdere,« siger han.

Men viser det sig, at midlerne er utilstrækkelige, så er han klar til nye forhandlinger med Folketingets partier.

»Jeg tror, at den vitaminindsprøjtning, vi nu har givet, er tilstrækkelig. Hvis ikke, så diskuterer jeg det gerne igen. Men det handler ikke kun om penge. Det handler også om at rekruttere dygtige medarbejdere,« siger Karsten Lauritzen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.