Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister: Løkkes Storebælt-visit lugter af valgflæsk

Transportminister Magnus Heunicke undrer sig over Venstre. Nu vil partiet gøre det billigere at pendle over Storebælt, mens man for to år siden ville lade pendlerne være med til at betale ny Storstrømsbro.

Transportminister Magnus Heunicke (S).
Transportminister Magnus Heunicke (S).

Transportminister Magnus Heunicke (S) undrer sig over Venstres ageren i forhold til Storebæltsbroen.

Når Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag morgen mødes med flere pendlere ved broens betalingsanlæg i Korsør, vil han argumentere for, at det skal være 40 procent billigere at pendle over Storebælt.

For to år siden var Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), klar til at lade netop brugerne af Storebæltsbroen være med til at betale byggeriet af en ny Storstrømsbro. Konkret forslog Pihl Lorentzen sammen med de øvrige borgerlige partier at skaffe knap fire milliarder kroner ved at forlænge Storebæltsbroens tilbagebetalingstid.

Magnus Heunicke betegner Lars Løkke Rasmussens Storebælt-besøg som »rent stunt«.

»Jeg synes efterhånden, at der breder sig en fæl lugt af valgflæsk omkring Lars Løkke, når han tager rundt i landet,« siger Magnus Heunicke til Berlingske Nyhedsbureau.

»Det er kun to år siden, at Venstre kom med det stikmodsatte forslag, hvor partiet foreslog at malke pendlerne på Storebælt for fire milliarder kroner. Nu siger Lars Løkke så, fordi valget nærmer sig, det modsatte,« tilføjer transportministeren.

Magnus Heunicke henviser til, at Lars Løkke Rasmussen onsdag garanterede, at BoligJobordningen - også kendt som håndværkerfradraget - genindføres med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år, hvis de borgerlige vinder næste valg.

»Jeg kan godt være nervøs for den valgkamp, vi står over for, hvis Lars Løkke fortsætter i det tempo,« siger transportministeren.

Adspurgt hvad han konkret siger til Venstres forslag om at gøre det billigere at pendle over Storebælt, lyder Heunickes svar:

»Selve forslaget vil jeg meget gerne kigge på. Det er selvfølgelig ikke gratis, fordi hvis nogen skal slippe billigere, er der andre, som skal betale for det. Men jeg vil meget gerne undersøge, hvad der kan lade sig gøre.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.