Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister kritiserer kommission for mudderkastning mod Skat

Skatteminister Karsten Lauritzen frygter, at skattekommissionens arbejde ødelægger fremtidens Skat.

Skatteministeren frygter, at kommissionens arbejde kommer til at fokusere for meget på, hvad der gik galt i Skat. Scanpix/Vibeke Toft
Skatteministeren frygter, at kommissionens arbejde kommer til at fokusere for meget på, hvad der gik galt i Skat. Scanpix/Vibeke Toft

København. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) mener, at den skattekommission, der skal placere et ansvar for roderiet i Skat, kan sætte en kæp i hjulet for opbygningen af fremtidens skattevæsen.

Det siger han til avisen Danmark.

- Jeg er oprigtigt bekymret for, at kommissionen vil få negativ indvirkning på genopbygningen af skattevæsenet. Særligt når der skal rekrutteres 3300 nye medarbejdere.

Skatteministeren frygter, at kommissionens arbejde kommer til at fokusere for meget på, hvad der gik galt i Skat.

- Hvis det hele handler om mudderkastning, og at alt er ad helvede til i skattevæsenet, kan det blive svært at skabe den positive spiral, der er brug for, siger Karsten Lauritzen.

Han minder om, at Skat også skal kunne fungere fremover.

- En ting er rammerne og økonomien, men vi skal også sørge for, at vi får ansat nogle dygtige mennesker til en god arbejdsplads, siger ministeren.

Karsten Lauritzen fremhæver, at man med den nedsatte skattekommission tager et redskab i brug, der undersøger ulovligheder, men ikke nødvendigvis placerer et ansvar i skatteskandalen.

- Jeg anerkender og forstår, at der er et behov derude for at få placeret et ansvar. Det behov har jeg også selv.

- Problemet er, at undersøgelsesredskabet undersøger ulovligheder, og det er ikke sikkert, at der er begået noget ulovligt, siger Karsten Lauritzen.

- Det kan være, at det spørgsmål, danskerne stiller sig selv, ikke bliver besvaret - hvem har ansvaret? Det håber jeg så sandelig, at det gør, men der er en risiko for, at det ikke bliver, siger Karsten Lauritzen til avisen Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.