Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister kræver reform af beskæftigelsesindsatsen

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen kræver grundlæggende forandringer hos landets jobcentre.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har planer om en omfattende reform af indsatsen for de arbejdsløse, som landets 94 jobcentre står for, skriver Politiken.

I et interview med avisen, siger hun, at regeringen er ved at lægge sidste hånd på en køreplan med »grundlæggende forandringer« for beskæftigelsesindsatsen.

Ministeren vil ikke løfte sløret for detaljerne i planen, men kritiserer jobcentrenes indsats, som i stedet for at have været bindeled mellem virksomheden og de ledige er et »processystem i en kommunalforvaltning«.

Formand i Kommunernes Landsforening mener dog ikke, at ansvaret for jobcentrene skal tages fra kommunerne.

- Jeg er ikke involveret eller orienteret om, at regeringen er på vej med sådan noget. Men der er ingen grund til at pille ved, at jobcentrene styres af kommunerne - det er lovgivningen, der er noget galt med, siger han til Politiken.

Ansvaret for aktivering af landets arbejdsløse blev i 2008 overdraget til kommunerne i en aftale mellem daværende VK-regering og Dansk Folkeparti. Fagbevægelsens tre hovedorganisationer LO, FTF og Akademikernes Centralorganisation er enige om et forslag til en ny beskæftigelsespolitik, som vil give styringen tilbage fra kommunerne til staten.

Den nye regering varslede i oktober 2011 »større organisatoriske ændringer på beskæftigelsesområdet«. Mette Frederiksen bekræfter over for avisen, at det var meningen at tage emnet op under de kuldsejlede trepartsforhandlinger mellem regering, arbejdsgivere og fagbevægelsen.

- Det lykkedes så ikke, og derfor tager vi nu fat på anden vis for at lave grundlæggende forandringer. Vi sidder lige nu i regeringen og planlægger, hvordan vi kan gøre det på den rigtige måde, siger Mette Frederiksen.

Hun kritiserer jobcentrene for at »spilde de langtidlediges tid og mener, at den mangfelfulde indsats for at forhindre, at 50.000 risikerer at miste dagpengeretten i den kommende tid for en »systemfejl«.

-Da vi lavede den første akutpakke, hvor vi sikrede de udfaldstruede ekstra samtaler og en personlig jobformidler, sagde alle kritikerne: »alt det gør vi i forvejen i jobcentrene«. Men det gjorde de jo ikke! For efterfølgende kom det jo frem, at de ledige siger: »Nej, jeg har ikke haft en personlig jobformidler før, nej, jeg er ikke blevet tilbudt jobrotation før, nej, jeg har ikke fået tilbudt afklarende samtaler for at finde ud af, hvordan jeg kommer videre. Hvis du spørger mig, hvad de så har lavet på jobcentrene, svarer jeg: Det må du nok spørge om«, siger Mette Frederiksen til Politiken.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.