Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister kalder forslag om bødestraf til tiggere for »stakkelhaderi«

Justitsminister Mette Frederiksen kalder Dansk Folkepartis forslag om bødestraf til udenlandske tiggere for »stakkelhaderi«.

Med et nyt forslag vil Dansk Folkeparti med støtte fra de Konservative gøre det lettere for politiet at komme problemet med organiserede, udenlandske tiggere til livs.

Ifølge retsordfører Peter Skaarup (DF) vil partiet således indføre bødestraf til tiggere i stedet for den nuværende mulighed for fængsel, der sjældent bliver brugt i praksis.

Men at indføre bødestraf til i forvejen udsatte mennesker er en dårlig idé, mener justitsminister Mette Frederiksen (S).

»Beslutningsforslaget virker som et udtryk for stakkelhaderi, og det bryder jeg mig ikke om. Når en person tigger på gaden, er det ofte udtryk for sociale problemer, som næppe løses ved at straffe den pågældende med højere bøder,« siger justitsministeren til Metroxpress.

Tal fra Justitsministeriet viser, at der i perioden fra 2008 til 2012 kun er faldet dom i fem sager om tiggeri.

»Det er ikke lykkedes at fælde dom i særlige mange sager på det her område for politiet, og for os at se skal vi sørge for, at østeuropæiske tiggere, der kommer til landet, hurtigt kommer ud igen. Vi ved, at flere af dem deltager i organiseret tiggeri, hvor man foregiver at være fattig,« siger Peter Skaarup.

Beslutningsforslaget bliver fremsat i Folketinget i begyndelsen af maj.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.