Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister indkalder til krisemøde om adoptionsregler

De politiske partier indkaldes til møde om adoptionsregler af socialminister Karen Hækkerup efter dokumentaren »Adoptionens pris«.

Socialminister Karen Hækkerup (S) har indkaldt partierne til møde om adoptionsregler, efter at hun også er blevet rystet over at se dokumentaren »Adoptionens pris« om den fire-årige Masho og hendes skæbne i Danmark. Det skriver bt.dk.

- Det er en frygtelig hjerteskærende film. Danadopt har forstået, Masho aldrig skulle have været til Danmark. Men nu indkalder jeg de øvrige politiske partier til møde hurtigst muligt for at tage en snak om, hvordan vi griber det an fremover, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup til bt.dk efter regeringens pressemøde på Hotel Hesselet i Nyborg.

- Vi har stoppet samarbejdet med børnehjemmene i Etiopien, vi har kontaktet Etiopien for at lave en ny aftale om, hvordan vi udveksler initiativer. Og vi har stoppet proceduren med, at der betales penge til forældre, der afgiver børn.

Spørgsmål: Føler du også, hun aldrig skulle have været til Danmark?

- Det er svært at sige, men jeg synes også, det var modbydeligt at se, hvad der skete for den lille pige. Det er den værst tænkelige situation for sådan et lille barn at komme til en anden kultur, hvor der tales et andet sprog, og det ikke fungerer. Derfor skal vi undersøge, hvad der gik galt, og hvad der kan gøres fremover for de børn, der har betalt den ultimative pris, siger Karen Hækkerup.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.