Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister i kovending: Drabsmænd skal miste forældremyndighed

I sager, hvor en forælder dræber den anden forælder, skal drabsmanden ikke længere automatisk have forældremyndigheden over de fælles børn, siger socialminister Manu Sareen.

Hafida Bourouih.
Hafida Bourouih.

Hvis en far slår en mor ihjel, skal han ikke længere automatisk have forældremyndigheden over fælles børn.

Det siger socialminister Manu Sareen (R) til TV2.

Socialministeren laver dermed en kovending efter en række omtalte sager om forældredrab, hvor gerningsmænd har fået forældremyndigheden over fælles børn.

Senest er det sagen om den 39-årige Hafida Bourouih, som blev dræbt af sin tidligere samlever og far til sine børn, hvor faren efterfølgende har fået den fulde forældremyndighed over parrets to børn.

»Jeg vil ændre lovgivningen på det her område. Det skal være sådan fremover, at drabsmanden som udgangspunkt ikke får forældremyndigheden i de her ulykkelige sager. Det skal være sådan, at vi tager udgangspunkt i barnets tarv. Sådan er det ikke i dag, og det sender et meget uheldigt signal,« siger socialminister Manu Sareen til TV2, som ellers tidligere har afvist at ændre reglerne på trods af pres fra flere partier.

Meldingen kommer forud for et møde med Folketingets socialordførere tirsdag morgen, hvor der var lagt op til, at et flertal uden om regeringen ville presse en lovændring igennem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.