Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister giver løft til fødeområdet med udsigt til flere børn

Skræddersyede fødselsforløb er et af de initiativer, som sundhedsministeren sætter i gang på fødeområdet.

(ARKIV) Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i samråd om liberalisering af det danske lægemarked d. 14. september 2017. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)
(ARKIV) Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i samråd om liberalisering af det danske lægemarked d. 14. september 2017. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

København. De kommende år vil der blive født flere og flere børn, og der er derfor brug for at styrke fødselsområdet.

Det mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), som fredag lancerer fire målsætninger.

- Over de kommende år kommer vi til at se en 20 procents stigning i fødselstallet. Og det er rigtig glædeligt, men det er klart, at det kræver også nogle investeringer i det område, siger sundhedsministeren.

En af målsætningerne er, at der skal være skræddersyede fødselsforløb til de gravide.

Der er sat 50 millioner kroner af i øremærkede midler i økonomiaftalen for 2018 til at styrke hospitalernes fødeafdelinger. Derudover er der afsat 20 millioner kroner til at digitalisere den gravides vandrejournal.

- Det er selvfølgelig bevillinger, som kommer oveni det, som regionerne i forvejen skal bruge på at styrke fødselsområdet.

- Der siger det sig selv, at man er nødt til at investere mere i takt med, at der kommer flere fødsler over de kommende år. Det kommer jeg selvsagt til at følge tæt, siger Ellen Trane Nørby.

Frem mod 2026 vil Danmark opleve en stigning i antallet af fødsler på 20 procent. Det viser en fremskrivning, som Danmarks Statistik har foretaget.

Her forventes der er at blive født 72.000 børn. I 2016 lå fødselstallet på godt 62.000.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.