Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister: Flere fattige er de borgerliges skyld

Antallet af fattige danskere er fordoblet på ni år, og ifølge by- og boligminister Carsten Hansen skyldes det i høj grad VK-regeringens politiske initiativer.

Minister for by, bolig- og landdistrikter Carsten Hansen (S).
Minister for by, bolig- og landdistrikter Carsten Hansen (S).

Andelen af danskere, der lever under den vedtagne fattigdomsgrænse, er fordoblet i perioden fra 2002 til 2011.

Det skriver Politiken på baggrund af en analyse fra tænketanken Kraka.

Det er især i de socialt udsatte boligområder, at antallet af fattige er steget. Men minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), siger, at den nuværende regering har sat en stopper for udviklingen med flere fattige i de udsatte områder.

Han peger på, at regeringen blandt andet har afskaffet den tidligere VK-regerings initiativer omkring kontanthjælpsloftet, ligesom den nuværende regering frem til 2016 har afsat 32 milliarder kroner til at renovere de særligt udsatte områder.

»Først og fremmest skaber renoveringer af de her udsatte områder jo arbejdspladser, og jeg forventer også, at en del af de praktik- og arbejdspladser, der er forbundet med de her projekter, går til folk fra de udsatte boligområder,« siger Carsten Hansen til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge Kraka er antallet af fattige fordoblet fra 23.500 til 46.600 personer fra 2002 til 2011. By-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen mener, at den tidligere VK-regering har en stor del af ansvaret for den udvikling.

»Det bekymrer mig da meget, at man fra 2002-2011, hvor økonomien faktisk buldrede derudaf, fik flere fattige i landet. Det illustrerer for mig, at vi havde en borgerlig regering, der mente, at man kunne straffe sig ud af det hele og straffe de mest udsatte ved at skære i deres ydelser,« siger Carsten Hansen og henviser eksempelvis til indførelse af kontanthjælpsloftet og starthjælpen.

»I stedet for at sikre, at alle fik uddannelse, job og mulighed for at leve drømme ud, så har man brugt de her boligområder politisk og som prügelknabe. Det har ikke været kønt. Og jeg har da en fornemmelse af, at tallene ser anderledes om nogle år, når de ikke længere indeholder VK-regeringens tiltag som for eksempel kontanthjælpsloft og starthjælpen, som vi har afskaffet,« siger Carsten Hansen.

Han bakkes op af direktør for Boligselskabernes Landsforening, Bent Madsen, der over for Politiken peger på, at kontanthjælpsloftet og 300-timers reglen især ramte indvandrere og efterkommere i socialt udsatte boligområder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.