Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister får næse for sent svar om fattige

Folketingets Præsidium kritiserer beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) for sent svar om fattige.

København: Det er uacceptabelt, at det tog over et halvt år, før beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) svarede Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht, at fattige rammes, fordi regeringen genindførte kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen.

Det siger Folketingets folkevalgte ledelse, præsidiet, som har politikere fra de fem største partier.

»Præsidiet finder ikke det samlede forløb acceptabelt,« skriver Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), på præsidiets vegne.

Med stramningen vil cirka 11.800 personer, heraf omkring 7000 børn fra 2 til 17 år, leve under fattigdomsgrænsen, som S-R-SF-regeringen indførte, men V-regeringen har skrottet.

Præsidiet erkender, at det sendrægtige svar skyldes, at det er svært at svare, men det er ikke nok.

»Præsidiet lægger imidlertid vægt på, at der i sådanne tilfælde løbende informeres om, hvornår svar kan ventes, og at en eventuel forsinkelse begrundes,« hedder det til Benny Engelbrecht.

Trods svaret afviste beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), at kontanthjælpsloftet skaber fattigdom. En familie med tre børn får samlet over 400.000 kroner om året, påpegede han.

»Det er helt skævt at tale om fattigdom på de niveauer. Og uanset hvordan man bevæger sig ind i disse tal, afdækker de et kæmpemæssigt svigt i vores integration. To tredjedel af de berørte er ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere,« sagde han.

I 2013 satte daværende socialminister Karen Hækkerup (S) fattigdomsgrænsen til en årlig indkomst på 103.500 kroner og en formue under 100.000 kroner.

Ifølge den seneste opgørelse levede omkring 7300 børn i 2013 under fattigdomsgrænsen. Så der synes at være sket en stærk stigning i fattige børn målt efter fattigdomsgrænsen, som nu er afskaffet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.