Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister: Få flytninger afliver myter om kontanthjælpsloft

Skræmmescenarier om udsættelser og flytninger efter kontanthjælpsloftet er afblæst, konstaterer ministeren.

Arkivfoto. Erhvervsminister Troels Lund Poulsen (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2015)
Arkivfoto. Erhvervsminister Troels Lund Poulsen (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2015)

Op til indførelsen af kontanthjælpsloftet 1. oktober sidste år advarede kritikere om, at de lavere ydelser ville udløse flere udsættelser og flytninger blandt de ramte familier.

Men det er ikke tilfældet, slår beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fast med en ny opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

»Tallene dokumenterer heldigvis, at kontanthjælpsloftet ikke kommer til at have den betydning, at flere kommer til at flytte, som mange i oppositionen ellers sagde.«

»Vi kan se på flyttemønstret, at det faktisk er lavere, end det var i fjerde kvartal 2015. Det er interessant at se, for det betyder jo, at de mange skræmmescenarier heldigvis ikke har vist sig at være rigtige«, siger han.

I fjerde kvartal 2016 - svarende til de tre første måneder med det nye kontanthjælpsloft - flyttede 0,9 procent af gruppen af kontanthjælpsmodtagere svarende til cirka 1500 kontanthjælpsmodtagere.

I samme periode i 2015 og 2014 flyttede henholdsvis 1950 personer og 2050 personer svarende til henholdsvis cirka 1,2 og 1,3 procent.

Adspurgt om det ikke er for tidligt at konkludere noget på baggrund af de tre første måneder med loftet, svarer ministeren:

»Vi kan ikke sætte to streger under og sige, at det ingen effekt potentielt vil have. Men vi kan konstatere, at den effekt, som nogen påstod, at kontanthjælpsloftet ville have fra starten, ikke har vist sig.«

»Der har været rigtig mange myter i diskussionen om kontanthjælpsloftet, som nu heldigvis viser sig ikke at holde vand.«

Kontanthjælpsloftet sætter en grænse for, hvor meget man samlet set kan få i særlig støtte, boligstøtte og kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.