Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister erkender: Sparekrav har stresset sygehuspersonale

Regeringen og Dansk Folkeparti blev onsdag enige om at suspendere produktivitetskravet til sygehusene i 2018.

Regeringen og Dansk Folkeparti blev onsdag enige om at suspendere produktivitetskravet til sygehusene i 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Regeringen og Dansk Folkeparti blev onsdag enige om at suspendere produktivitetskravet til sygehusene i 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

København. I sidste måned var sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) ganske klar i mælet: Det kunne ikke komme på tale at sløjfe produktivitetskravet på to procent til sygehusene i 2018. Det ønskede et flertal i Folketinget ellers.

»Der kan ikke bare være fri leg i forhold til at styre vores sundhedsvæsen. Dertil er det alt for vigtigt, og dertil har vi et hensyn til vores patienter og medarbejderne i sundhedsvæsenet,« sagde hun på et samråd.

Onsdag blev regeringen og Dansk Folkeparti så enige om at suspendere det omstridte krav til sygehusene. Kravet betyder, at sygehusene skal levere mere for de samme penge

Ellen Trane Nørby afviser, at hun og regeringen er vendt på en tallerken.

»Jeg oplever ikke, at vi har underkendt en aftale. Den står ved magt, men vi har suspenderet det element, der handler om de økonomiske krav, der knytter sig til toprocents mervækst.«

»Det betyder, at vi stadig har en aftale med Danske Regioner, men den er mere lempelig, end den var. Det er noget andet, end hvis Folketinget havde underkendt aftalen.«

»Det, jeg er glad for i dag, er, at vi har en aftale, og at vi har en aftale, som kommer til at gavne medarbejdere og patienter ude i sundhedsvæsnet. Der er mange, som knokler hver dag.«

»Toprocentskravet har været en stressende faktor, som har gjort, at man ikke har kunnet give patienterne den behandling, de havde krav på,« siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.