Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister erkender: For svært at få førtidspension

Antallet af borgere over 40 år, der får førtidspension, er kun på en tredjedel af det, politikerne ventede.

Arkivfoto: Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).
Arkivfoto: Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Der er væsentligt færre på førtidspension, end det var hensigten med reformen fra 2012.

Det skyldes, at det er blevet for svært for folk med væsentlig og varigt nedsat arbejdsevne at få tildelt den. Det siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) efter en evaluering.

»Det er blevet for svært. Den lovændring, som jeg lægger op til nu, er for at bringe lovgivningen i overensstemmelse med den hensigt, der var,« siger han.

Lovforslaget skal snart behandles i Folketinget.

»Der har været nogle udfordringer og problemer med en for restriktiv praksis, det erkender jeg også åbent,« siger ministeren.

I 2016 var der 24.200 færre førtidspensionister end forudsat i den politiske aftale.

Reformen har dermed opfyldt målet med, at færre skulle på varig offentlig forsørgelse. Men udviklingen har været kraftigere end forudsat, fremgår det af evalueringen.

Der har været en for stram praksis for tildeling af førtidspension.

»Kombinationen af de initiativer vi har været taget, plus den evaluering vi skal igennem, skulle gerne gøre, at nogle af de børnesygdomme bliver løst,« siger ministeren.

Han regner med, at den nævnte evaluering afsluttes i foråret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.