Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister: Det går for langsomt med akutjob

Beskæftigelsesministeren opfordrer på ny til at slå flere akutjob op.

Selvom det går i den rigtige retning, så går det for langsomt med at få oprettet akutjob til de ledige, der fra nytår risikerer at ryge ud af dagpengesystemet. Det mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Det går for langsomt, og derfor er der en stadig opfordring fra min side om at få oprettet flere akutjob og sørge for at få ansat nogle af dem fra målgruppen, siger Mette Frederiksen til Berlingske Nyhedsbureau.

Blot 12,4 procent af de knap 50.000 danskere, der i forbindelse med regeringens akutpakke har modtaget brev fra det offentlige, er i løbet af de seneste 13 uger kommet i job eller i uddannelse.

Samlet er 26,5 procent dog afmeldt dagpengesystemet, men det skyldes også sygdom og andre årsager.

- Det viser også, at arbejdsmarkedet ikke er gået helt i stå, for det, at hver fjerde er afmeldt er jo en positiv historie. Det viser jo, at der også er nogle af dem, der har været ledige i rigtig lang tid, som kommer i arbejde, siger Mette Frederiksen.

Beskæftigelsesministeren understreger dog, at hun fortsat er bekymret på de mange tusinde lediges vegne.

- Vi kan se på det tal, der ligger nu, at mange vil tabe deres dagpengeret i første halvår af 2013. Det har vi hele tiden vidst, at der var en risiko for, og det er klart, at med den måde, som den danske økonomi udvikler sig på og forholdene på arbejdsmarkedet i det hele taget, så er der rigtig mange mennesker, der står i en svær situation. Selvfølgelig er jeg bekymret over det, siger Mette Frederiksen.

Hun fastslår, at målsætningen om 12.500 opslåede akutjob per 1. juli 2013 stadig er realistisk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.