Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister: Derfor mindsker vi høretilskuddet

Natligt forlig sikrer millioner til forskning i fremtidens produktionssystemer. Det skal være med til at fastholde arbejdsplader i Danmark, siger Morten Østergaard (R).

Der skal forskes målrettet i, hvordan produktionsarbejdspladser kan fastholdes i Danmark. Det er et af satsningsområderne i det forskningsforlig, som regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance indgik i nat.

- Jeg synes, at der er grund til at glæde sig over, at vi for første gange investerer i forskning i fremtidens produktionssystemer, for det kan være med til at holde arbejdspladser i Danmark. Samlet set fastholder vi forskningen på et historisk højt niveau, siger Morten Østergaard (R), uddannelsesminister.

Aftalen vedrører fordelingen af 770 millioner kroner i 2013. Knap en tredjedel af midlerne går til strategisk forskning. Udover at bruge 40 millioner på produktionsforskning skal der også forskes målrettet i fødevarer, sundhed og miljø.

- Vi fokuserer der, hvor der er størst mulighed for at omsætte forskningen til arbejdspladser, vækst og beskæftigelse. Samtidig holder vi hånden under den fri forskning, siger Morten Østergaard.

Er der noget, der normalt kan samle partierne på Christiansborg, så er det glæden ved at dele penge ud. Alligevel forlod Venstre og De Konservative sent i går aftes forhandlingerne. De er utilfredse med, at regeringen finansierer en del af forskningen ved at skære i tilskuddet til private høreapparater. Til næste år sparer regeringen 131 millioner kr. på den konto.

- Det er velkendt, at VK-regeringen fast overbetalte private sundhedsaktører i Danmark. Det vil vi ikke være med til. Prisen på høreapparater er faldet i de senere år og derfor er det helt på sin plads, at vi nedsætter tilskuddet, siger Morten Østergaard.

Tilskuddet til privat udleverede høreapparater udgør i dag 5.607 kr. Det sænkes til 4.000 kr. for det første øre og 2.350 kr. for det andet øre. Samtidig omlægger regeringen tilskuddene til håndkøbsmedicin, så det ikke længere er muligt for pensionister at få tilskud, med mindre medicinen bruges som en del af en behandling ved sygdom.

- Det må være pengepungens størrelse eller sygdommens karakter, der afgør, om man kan få tilskud til medicin i Danmark. Det kan ikke alene være, fordi man er pensionist, siger Morten Østergaard.

Han er skuffet over, at Venstre, de Konservative og DF ikke ønskede at være en del af aftalen.

- Man kan ikke kun være med til at bruge penge, tingene skal også finansieres, og det vil Venstre ikke være med til, mener uddannelsesministeren.

Med partiernes udmøntning af forskningsreserven vil det offentlige forskningsbudget udgøre 20,2 milliarder kroner i 2013 svarende til 1,07 procent af BNP.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.