Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister besøger dansk fregat: USA lovpriser vores indsats

Claus Hjort Frederiksen har besøgt fregatten Peter Willemoes og det danske radaroperatørbidrag i Abu Dhabi.

Fregatten Peter Willemoes (arkivfoto).
Fregatten Peter Willemoes (arkivfoto).

København. Der bliver sat stor pris på den danske indsats mod Islamisk Stat (IS) fra amerikansk side.

Det fortæller forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) efter et besøg fredag på fregatten Peter Willemoes, der tidligere på året blev indsat i kampen mod IS.

- Jeg har mødt stort engagement hos besætningen på Willemoes og deler fuldt og helt de lovord, der lyder fra vores amerikanske allierede om den danske indsats, siger Claus Hjort Frederiksen i en pressemeddelelse.

Fregatten har bidraget til at beskytte hangarskibet George H.W. Bush og hele gruppen af hangarskibe. Desuden har den bidraget til kontrol med luftrummet omkring skibene.

Folketinget besluttede i februar at sætte Peter Willemoes ind i kampen mod IS.

Forsvarsministeren kalder kampen mod IS for en af regeringens vigtigste udenrigs- og sikkerhedspolitiske opgaver.

- Vi bidrager til kampen mod Isil til lands, i luften og nu også til søs. Det viser, at vi fra dansk side råder over en lang række militære virkemidler, så vi kan bidrage på mange fronter, siger Claus Hjort Frederiksen og bruger her Isil som en anden betegnelse for Islamisk Stat.

Venstre-ministeren havde også tid til at besøge det danske radaroperatørbidrag. Det befinder sig i luftoperationscentret på Al Dhafra-luftbasen i Abu Dhabi.

Her hjælper man til med at koordinere koalitionen mod IS' luftoperationer.

- Det danske radarbidrag har markant betydning for gennemførelsen af koalitionens luftoperationer over Irak og Syrien. Derfor er bidraget også meget efterspurgt i koalitionen, og vi får stor tak fra vores samarbejdspartnere, siger Hjort.

Foruden radaroperatørbidraget hjælper Danmark med en luftovervågningsradar, der er placeret på Al Asad-luftbasen i Irak.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.