Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister beklager manglende orientering i lærerkonflikten

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen beklager, at lærerne ikke blev orienteret inden regeringen greb ind i lærerkonflikten. Men han beklager ikke regeringens indgreb.

Det var ikke en fejl, at regeringen greb ind i lærerkonflikten. Men efter kritik fra FNs arbejdsorganisation, ILO, beklager beskæftigelsesministeren nu, at lærerne ikke blev orienteret inden indgrebet.

»ILO har sagt, at vi burde have orienteret Danmarks Lærerforening (inden indgrebet i konflikten, red.), og det tager jeg til efterretning,« siger Henrik Dam Kristensen (S).

Men han beklager ikke, at regeringen greb ind i konflikten mellem arbejdsmarkedets parter.

»Vi ændrer ikke på noget fremadrettet. Vi har nogle klare regler i forhold til den danske model i Danmark. Arbejdsmarkedets parter laver nogle aftaler, og kan de ikke det, er det den til enhver tid siddende regering, der overvejer, hvad man så gør i den situation,« siger han.

Det er Enhedslisten, der har hevet ministeren i samråd fredag for at få ham til at forholde sig til kritikken fra ILO.

Og der var håbet, at en reel undskyldning ville komme på bordet.

»Vi ser gerne, at de indrømmer, at det var en fejl at gribe ind i overenskomsten. For det er i strid med de principper, som Danmark har tiltrådt,« siger socialordfører Finn Sørensen (Ø).

Men den indrømmelse skal hverken lærerne eller Enhedslisten altså regne med at få.

»Når man får en kritik som regering, så tager man det selvfølgelig til efterretning. Men ILO synes, at vi i hovedtræk har fulgt reglerne. Skulle en lignende konflikt opstå igen, vil man orientere lærerne bedre. Jeg har også beklaget overfor Danmarks Lærerforening,« siger Henrik Dam Kristensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.