Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister afviser at ryge fredspibe med Enhedslisten

Trods en netop indgået finanslovsaftale med Enhedslisten holder beskæftigelsesminister Mette Frederiksen en ironisk distance til regeringens parlamentariske grundlag.

Efter en række aftaler med den borgerlige fløj indgik regeringen søndag en aftale med Enhedslisten om Finansloven for 2013.

Mandag var der så kaldt til pressemøde i Beskæftigelsesministeriet, hvor minister Mette Frederiksen (S) og Enhedslistens medlem af Beskæftigelsesudvalget, Finn Sørensen, fremlagde resultaterne af forhandlingerne.

Direkte adspurgt om finanslovaftalen var en slags forsoning eller fredspibe mellem regeringen og støttepartiet fra den yderste venstre fløj af folketingssalen, reagerede Mette Frederiksen prompte.

- Jeg ryger ingen piber med dig, Finn, sagde hun direkte henvendt til Finn Sørensen, der forsikrede, at det heller ikke ville blive aktuelt.

- Jeg er holdt op med den slags for mange år siden, svarede han den smilende beskæftigelsesminister.

Parterne var enige om, at der var tale om en »stor aftale« på beskæftigelsesområdet, som ikke ville være mulig, hvis der havde været et andet politisk flertal.

Men - som det kom frem søndag - så er Enhedslisten rygende uenig i den måde, som regeringen har valgt at håndtere problemet med de ledige, der ryger ud af dagpengesystemet efter nytår.

- Vi har nogle grundlæggende uoverensstemmelser på det her område, hvor det med dagpengereglerne er et af dem. Men når vi taler om beskæftigelsesområdet, så er det forligsbelagt op og ned af stolper i kraft af mange års beskæftigelsespolitik, der er vedtaget henover midten, uanset hvilken regering der har siddet ved magten. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer for Enhedslisten, sagde Finn Sørensen og fortsatte:

- Men grundlæggende uenigheder skal ikke afholde os fra at forsøge at få et samarbejde med beskæftigelsesministeren på alle de punkter, hvor der kan flyttes noget.

Et af de områder er ifølge Finn Sørensen aftalen om at bruge 100 millioner kroner over de næste fire år til at bekæmpe social dumping på arbejdsmarkedet.

En aftale som Finn Sørensen kalder et »tigerspring« i den rigtige retning.

Der er dog stadig en ordentlig portion malurt i finanslovsbægeret for Enhedslisten, som ikke mener, at det er tilstrækkeligt at tilbyde de dagpengemodtagere, der kommer i klemme efter nytår, et halv års ekstra ydelse svarende til kontanthjælp.

- Men den diskussion er ikke slut, understreger Finn Sørensen.

Mette Frederiksen regner dog ikke med, at der kommer et bedre tilbud på det område fra regeringens side. Finansloven er handlet på plads, lyder budskabet.

- Der kommer ingen ændringer, siger beskæftigelsesministeren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.