Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister åbner for konventionstjek, men afviser asylstop

Udenrigsministeren Kristian Jensen åbner for at se på konventioner med "moderne øjne", men afviser LA-forslag.

Liberal Alliance får ikke opbakning fra Venstre-regeringen til forslaget om at suspendere de internationale flygtningekonventioner i to år og i stedet bruge ressourcerne på hjælp i nærområderne og 4000 kvoteflygtninge.

Det fastslår udenrigsminister Kristian Jensen (V):

- Vi støtter ikke, at man skal suspendere flygtningekonventionerne. Vi har sagt, at de konventioner der er, bærer præg af, at de er skrevet i en anden tid, så der kan blive behov for, at man kigger på dem med moderne øjne.

- Men vi mener ikke, at vi står i en situation, hvor vi hverken kan eller skal suspendere FN-konventioner, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Dermed slutter han sig til flertallet på Christiansborg, der siger nej til forslaget, som Liberal Alliances gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll, torsdag folder ud i Berlingske.

Ifølge Simon Emil Ammitzbøll ønsker Liberal Alliance konkret, at alle de næste to år bliver afskåret fra spontant at rejse til Danmark og bede om asyl.

Det skal stoppe strømmen af flygtninge, som risikerer livet ved at krydse Middelhavet og derefter rejser gennem flere EU-lande for at komme til Danmark. Danmark skal dog fortsat hjælpe flygtningene.

De penge, som spares på asylstoppet, skal ubeskåret gå til humanitær hjælp i Syrien og nærområderne. Samtidig skal Danmark tage 4000 kvoteflygtninge for at aflaste flygtningelejrene, mener LA.

Partiet opfordrer samtidig regeringen til at bruge de to års timeout til at sætte sig i spidsen for en koalition af lande, som vil ændre FN's flygtningekonvention permanent.

Mens både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udenrigsminister Kristian Jensen i de seneste uger forsigtigt har åbnet for at diskutere, om konventionerne skal justeres, så er der fortsat ingen tegn på, at regeringen vil gå skridtet videre og sætte sig i spidsen for at samle en international koalition af lande med samme synspunkt.

Socialdemokraterne og De Konservative har torsdag ligesom regeringen afvist Liberal Alliances forslag. Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen, kalder forslaget både juridisk og moralsk forkert.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.