Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mindre vold på botilbud

Færre konflikter og mindre fysisk magtanvendelse på botilbud. Sådan lyder målsætningen fra regeringen, der nu støtter tre kommuner med knap en halv million kroner.

Der skal være færre konflikter og mindre brug af fysisk magt på de socialpsykiatriske botilbud.

Det mener man i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, der i første omgang giver knap en halv million kroner til kommunerne København, Aarhus og Frederikshavn, der skal afprøve nye metoder på området i 2015.

Metoderne skal forhindre trusler og situationer, der gør, at personalet på botilbuddene bliver nødt til at anvende fysisk magt over for beboerne. Det er ekstremt vigtigt, at de psykisk syge beboere ikke udsættes for magt, med mindre det er strengt nødvendigt, understreger socialminister Manu Sareen (R).

»De skal mødes og behandles med respekt. Omvendt skal vi ikke bare lukke øjnene, hvis beboere farer op og bliver voldelige. Dét kan hverken beboerne selv eller personalet være tjent med,« siger han i en pressemeddelelse.

»Derfor er jeg glad for, at de tre kommuner nu prøver de nye metoder af, så vi kan få konfliktniveauet ned og forebygge, at magtanvendelse bliver den sidste udvej,« tilføjer ministeren.

Puljen fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold lyder på 1,85 millioner kroner for perioden 2015 til 2017, oplyser ministeriet, der altså nu øremærker 500.000 kroner til København, Aarhus og Frederikshavn.

Med pengene i ryggen vil personalet på kommunale botilbud blandt andet afprøve metoden Feedback Informed Treatment (FIT) for at forebygge trusler, vold og magtanvendelse på botilbud, mens en anden metode, Low Arousal, er beregnet til at mindske risikoen for vold.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.