Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Millioner skal pumpe varme ud i landdistrikterne

Boligejere i yderområder kan snart få en varmepumpe på abonnement og kun betale for den forbrugte varme.

En ny støtteordning betyder, at en række virksomheder får støtte til at købe varmepumper, som de efterfølgende installerer og driver hos boligejere. Free/Loop Hanne
En ny støtteordning betyder, at en række virksomheder får støtte til at købe varmepumper, som de efterfølgende installerer og driver hos boligejere. Free/Loop Hanne

Nu er der godt nyt for boligejere i landdistrikterne, hvor udskiftningen af olie- og naturgasfyr ofte er en udfordring.

De næste tre år afsættes der 25 millioner kroner til en ny støtteordning, der betyder, at en række virksomheder får støtte til at købe varmepumper, som de efterfølgende installerer og driver hos boligejere.

Ordningen skal give boligejere mulighed for at få installeret en varmepumpe på abonnement og kun betale for den forbrugte varme og eventuelt et engangsbeløb i forbindelse med tilslutningen.

Det fortæller energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

»Varmepumper spiller en afgørende rolle i omstillingen af vores energisystem. Derfor støtter vi nu helt konkret udbredelsen, så virksomhederne får et afsæt til at udvikle både bære- og levedygtige forretningskoncepter for fremtidens energiforsyning,« udtaler han.

Op til fem virksomheder kan frem til udgangen af 2019 få støtte til hver at installere 350 varmepumper.

Et af kriterierne for at få støtte er, at virksomheden kan sikre, at dens løsning bliver tilgængelig for flest mulige bygninger, der i dag opvarmes med fossile brændsler.

Det er Energistyrelsen, der varetager støtteordningen, og virksomhederne kan søge om støtte frem til 3. oktober.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.