Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Millioner afsættes til at stoppe »børnehøst«

Ekstra bevilling til Unicef i Etiopien skal være med til at forhindre tragiske adoptionssager.

Instruktør Katrine W. Kjærs billeder af den ulykkelige Masho har skabt ramaskrig i Danmark og er nu medvirkende årsag til, at der afsættes ekstra midler til adoption fra Etiopien.
Instruktør Katrine W. Kjærs billeder af den ulykkelige Masho har skabt ramaskrig i Danmark og er nu medvirkende årsag til, at der afsættes ekstra midler til adoption fra Etiopien.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har valgt at give fem ekstra millioner kroner til Unicef i Etiopien, efter sagerne om Masho og Amy har rystet Danmark.

De to ulykkelige adoptionssager viser, at der er brug for at skride ind og gøre noget ved adoptionsprocedurerne i Etiopien, hvilket udviklingsministeren fik bekræftet, da han før jul besøgte Unicefs landedirektør i Etiopien, Peter Salama.

- Der har været en bølge, hvor adoptionssager er blevet en forretning. Der er flere hundrede institutioner, som er dukket op som formidlere af børn, og hvis man direkte oversætter det ord, man bruger om dem og deres medarbejdere på det lokale sprog, amharisk, betyder det »børnehøstere«, altså folk, der høster børn i Etiopien og formidler dem til adoption, siger Christian Friis Bach til Politiken.

Ministeren mener, at dokumentarfilmen »Adoptionens pris«, hvor Mashos triste skæbne bliver skildret, kan give Unicef skyts til at lægge pres på den etiopiske regering.

- Den negative omtale er noget, der påvirker myndighederne, for Etiopien har brugt årtier på at komme ud over billedet som et land, hvor folk dør på gaden, til en moderne stat, der gør massive fremskridt, blandt andet når det gælder børnesundhed, siger Christian Friis Bach.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.