Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Millionbeløb skal beskytte religiøse minoriteter og ateister

I regeringsforslaget til finansloven 2018 vil to millioner blive afsat til at styrke arbejdet for mindretal.

I regeringsforslaget til finansloven 2018 vil to millioner blive afsat til at styrke arbejdet for mindretal.
I regeringsforslaget til finansloven 2018 vil to millioner blive afsat til at styrke arbejdet for mindretal.

Regeringen vil med to millioner kroner årligt sikre beskyttelsen af mennesker, som er en del af et religiøst mindretal eller er ateister uden for Danmarks grænser.

Det fortæller udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) efter et debatmøde med en række trosbaserede organisationer, eksperter og politikere onsdag.

»Vi har diskuteret, hvordan vi kan fremme beskyttelsen af kristne minoriteter og andre religiøse minoriteter rundt om i verden.«

»Vi prioriterer nu i finansloven to millioner kroner om året til denne her indsats,« siger han.

Beløbet vil blive afsat som en ekstrabevilling til Udenrigsministeriet i regeringens udspil til finansloven for det kommende år.

Indsatsen skal ske i samarbejde med en række organisationer, og den vil have et særligt fokus på Mellemøsten og Nordafrika, uddyber ministeren.

»Vi kan ikke gå ud og brede arbejdet ud i hele verden til at starte med,« siger han.

Men det er ikke kun religiøse mindretal, som skal beskyttes uden for landets grænser. For forslaget omhandler også andre mindretalsgrupper, som ikke nødvendigvis har en religion.

»Det er ikke sådan, at det kun er troende minoriteter, som bliver forfulgt rundt om i verden. Det gør også ateister, og det ligger inden for den ramme, vi diskuterer her,« siger Anders Samuelsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.