Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Millionærknæk rammer hver anden husejer på Frederiksberg

Den nye boligskatteaftale kommer til at gøre mest ondt på husejerne på Frederiksberg og Gentofte.

Politikere og økonomer glæder sig over, at der med den nye boligskatteaftale er skabt vished om boligejernes fremtidige økonomi.

Men et par steder i landet har de formentlig lidt svært ved at glæde sig over den nye aftale og det såkaldte millionærknæk.

Millionærknækket er den grænse, hvor den overskydende ejendomsværdi beskattes ekstra hårdt.

Forhandlingerne mundede ud i en grænse på 7,5 millioner kroner. Det vil ifølge en analyse fra tænketanken Kraka ramme mindst 50 procent af husejerne på Frederiksberg.

Tilsvarende vil mindst 10 procent af husejerne i Gentofte Kommune ifølge beregningerne blive påvirket af grænsen. I de øvrige kommuner er andelen under 10 procent.

Hvis Radikales forslag om en grænse på 6,3 millioner kroner var gået igennem, ville både Hørsholm, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk have sluttet sig til den eksklusive kreds.

Det er endnu uvist, hvad de præcise skattesatser ender på.

Men forligspartierne har besluttet, at man af forsigtighedshensyn fremover kun vil beskatte 80 procent af den ejendomsvurdering, som Skat ifølge det nye, kommende vurderingssystem når frem til.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.