Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Miljøstyrelsen forventer masseopsigelser efter udflytning

Kun 25 procent af Miljøstyrelsens medarbejdere forventes at flytte med til Odense, viser interne notater.

Tre fjerdedele af Miljøstyrelsens 500 medarbejdere vil ikke flytte med til Odense, når styrelsen flytter fra København.

Miljø- og Fødevareministeriet skønner således, at kun 25 procent af de ansatte stadig arbejder i styrelsen i 2020.

Det viser interne notater, som Altinget har fået aktindsigt i.

Og det er fortsat styrelsens prognose, bekræfter Miljø- og Fødevareministeriets afdelingschef, David Fjord Nielsen.

»Der kunne selvfølgelig komme nogle afvigelser, positive eller negative, men det er stadig et realistisk scenarie. Her skal man også huske, at der altid vil være en vis naturlig udskiftning i styrelsen, også hvis ikke den var blevet flyttet,« siger han til Altinget.

Alternativet og Danmarks Naturfredningsforening finder de nye tal stærkt foruroligende.

»Det er endnu værre, end jeg troede. Jeg havde ellers et håb om, at man måske kunne holde på halvdelen,« siger Alternativets miljøordfører, Christian Poll, som frygter, at de mange opsigelser vil gå ud over den faglige indsigt samt sagsbehandlingen.

Dermed står den nye Miljøstyrelse i Odense til en væsentlig større udskiftning af medarbejdere, end da dele af Miljøstyrelsen tidligere blev flyttet til Slagelse. I den forbindelse var der 65 procent medflyttere.

Aktindsigterne viser også, at godt 30 procent af de 500 berørte ansatte allerede havde opsagt deres job i Miljøstyrelsen den 1. maj i år.

Flere oppositionspolitikere har kaldt miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i samråd og stillet spørgsmål om udflytningen.

Miljø- og fødevareministeren vil redegøre for styrelsens udfordringer på et samråd i Miljø- og Fødevareudvalget onsdag den 6. juni.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.