Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Miljøminister klar til nye forhandlinger om omstridt vandlov

Venstre har opfordret miljøminister Kirsten Brosbøl til nye forhandlinger for at finde en løsning på en uventet ekstraregning til vandforbrugerne. Kirsten Brosbøl melder klar til at vende tilbage til forhandlingsbordet.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) er klar til at indlede nye forhandlinger med de borgerlige partier om den såkaldte vandsektorlov og en ekstraregning til forbrugerne på op til 1.000 kroner om året.

Meldingen fra miljøministeren kommer, efter at Venstres Kristian Jensen (V) har opfordret regeringen til at vende tilbage til forhandlingsbordet.

»Jeg er glad for at høre, at Venstre nu er indstillet på at genoptage forhandlingerne. Min dør har stået åben, siden Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti valgte at forlade forhandlingerne i december,« siger Kirsten Brosbøl.

Forhandlingene brød sammen, fordi partierne ikke kunne enes om, hvordan man skal håndtere den ekstraregning, som er opstået, fordi de flere end 300 kommunale vandselskaber har fået et uventet skattesmæk.

»Jeg er ærgerlig over, at det var - som jeg må forstå de borgerlige partier - det historiske skattespørgsmål, som kom til at blokere for, at vi fremadrettet kan sikre, at forbrugerne kan få rent vand til den rigtige pris, få moderniseret sektoren og understøttet teknologiudviklingen, som potentielt kan sikre nye grønne arbejdspladser,« siger Kirsten Brosbøl.

Miljøministeren siger, at hun er indstillet på at genoptage forhandlingerne »der hvor vi slap i december«.

»Jeg har tilbudt, at vi får analyseret på det her med skatten, så vi får drøftet, hvad vi fremadrettet kan gøre. Det tilbud står ved magt, og jeg er indstillet på at lytte til, hvad partierne vil komme tilbage til forhandlingsbordet med,« siger Kirsten Brosbøl.

Direktør i vandsektorens brancheorganisation DANVA Carl-Emil Larsen har protesteret skarpt over skattesmækket, der rammer vandværkerne, og som nødvendiggør ekstraregningen til forbrugerne. Carl-Emil Larsen mener, at vandselskaberne bliver brugt som »malkeko« til at inddrive en skjult skat.

Kirsten Brosbøl oplyser, at hun vil tage initiativ til at indkalde de borgerlige partier til forhandlinger hurtigst muligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.