Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Militærformand: Mere løn til politikere er dobbeltmoral

En lønstigning på 15 procent til folketingspolitikere er dybt urimeligt, mener forbundsformand for HKKF.

København: Det er helt urimeligt, at folketingspolitikere og ministre står til at få omtrent 15 procent mere i lønposen, som Vederlagskommission, hvis formål er at kulegrave politikernes løn- og pensionsforhold, ifølge Politiken ventes at anbefale.

Det mener forbundsformand for Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF) Flemming Vinther.

- Politikerne har skåret på kontanthjælp, de har skåret på efterløn, og jeg ved snart ikke hvad. Alle vi andre går den trange vej, og så går de selv en anden vej, siger Flemming Vinther til Ritzau.

- Moral er godt, men dobbeltmoral er åbenbart dobbelt så godt, siger han.

Kilder i og uden for Vederlagskommissionen siger til Politiken, at både ministre, folketingspolitikere og borgmestre kan forvente en lønstigning.

Det forventes dog samtidig, at ekspertgruppen foreslår en ændring af politikernes pensionsordninger, så de ligner en almindelig arbejdsmarkedspension.

- Selvfølgelig skal de også have en lønstigning, for deres mælk bliver også dyrere. Men det er kun rimeligt, at de blive reguleret ligesom os andre, siger Flemming Vinther.

Militær-formanden anerkender, at politikere varetager en vigtig opgave og ofte arbejder mere, end man kan nå på en 37 timer lang arbejdsuge.

- Men jeg synes også, vores politifolk har en vigtig opgave med at beskytte os i hverdagen, sig Flemming Vinther og fortsætter:

- De social- og sundhedsassistenter, som hver dag kæmper for, at vores ældre har en nogenlunde anstændig hverdag, har i hvert fald heller ikke fået en lønstigning på 15 procent.

Både Venstre, Socialdemokraterne, de Radikale, de Konservative og SF - altså et bredt flertal i Folketinget - har på forhånd meldt ud, at de vil stemme for Vederlagskommissionens anbefalinger, uanset hvad ekspertgruppen anbefaler.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.