Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Midtjylland svinger med sparekniven for 824 millioner

Stigende udgifter til medicin og sygehuse tvinger Region Midtjylland ud i en spareøvelse for flere hundrede millioner kroner. Og besparelserne vil kunne mærkes hos borgerne, erkender regionsdirektør.

Region Midtjylland har stigende udgifter til medicin, videreuddannelse af speciallæger og investeringer i nye sygehuse, og derfor er en større spareplan nu sat i søen.
Region Midtjylland har stigende udgifter til medicin, videreuddannelse af speciallæger og investeringer i nye sygehuse, og derfor er en større spareplan nu sat i søen.

Region Midtjylland skal nu have fundet den store sparekniv frem, efter at administrationen har lavet et katalog med mulige besparelser for i alt 824 millioner kroner.

Regionen skal finde besparelser for sammenlagt 699 millioner kroner, fordi den midtjyske region har stigende udgifter til medicin, videreuddannelse af speciallæger og investeringer i nye sygehuse.

»Spareplanen indeholder rigtig mange forslag. Nogle rummer store besparelser, andre små. Det vidner om, at vi har gennemlyst hele organisationen,« siger regionsdirektør Bo Johansen i en pressemeddelelse.

Spareplanen fra regionen er 125 millioner kroner større end det egentlige sparekrav, og dermed er der plads til reserver og til, at politikerne kan prioritere og vælge forslag fra.

Forslagene til besparelser udgør 3,4 procent af bruttobudgettet i regionen. Administrationen skal spare 13 procent og dermed en større andel end øvrige områder, skriver regionen i pressemeddelelsen.

Regionsdirektøren erkender, at besparelserne også vil kunne mærkes hos borgerne.

»Forslaget kan ikke undgå at betyde, at en række funktioner samles, og at nogle patienter dermed vil opleve at få længere til behandling og kontroller,« siger Bo Johansen.

Han understreger også, at forslaget på personalesiden vil få store konsekvenser. Derfor er der indført ansættelsesstop for både ledere og medarbejdere, så afskedigede medarbejdere kan få mulighed for at få job, dér hvor der bliver brug for medarbejdere.

Sparekataloget er nu sendt i høring hos både ansatte, kommuner, patientorganisationer og praktiserende læger frem til 8. maj.

Beslutningen om, hvor der skal skæres, bliver endelig taget af regionsrådet på et møde 24. juni.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.