Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

MF'ers spørgelyst koster over to mio. kroner

Et medlem af Folketinget har siden 15. oktober 2011 stillet 603 spørgsmål i Folketinget til en samlet pris for skatteyderne på 2.341.500 kr.

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, har stillet spørgsmål og kaldt ministre i samråd til et beløb på 2.341.500 kr. siden 15. oktober sidste år.
Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, har stillet spørgsmål og kaldt ministre i samråd til et beløb på 2.341.500 kr. siden 15. oktober sidste år.

Hvorfor dit og hvorfor dat? Dansk Folkepartis integrationsordfører er leveringsdygtig i spørgsmål til ministre om stort set hvad som helst. Det sidste år har han haft ministre i samråd og stillet folketingsspørgsmål om alt fra juletræer til jødiske flag og mavedans på Lalandia.

I alt har han siden 15. oktober sidste år stillet 603 spørgsmål i Folketinget til en samlet pris for skatteyderne på 2.341.500 kr. ifølge Justitsministeriets beregninger - tallet er ifølge ministeriet et minimumskøn. Martin Henriksen har stillet 70 samrådsspørgsmål, hvor ministre må møde personligt op, til 15.000 kr. stykket, 492 udvalgsspørgsmål til 2.500 kr. hver og 41 såkaldte paragraf 20-spørgsmål, som kræver arbejde for 1.500 kr.

De indkaldelser af ministre i samråd forarger især formanden for Folketingets integrationsudvalg, socialdemokraten Trine Bramsen:

- Ofte møder han mutters alene op til samråd, hvoraf mange er unødvendige. Der har været en voldsom stigning i samråd på området, hvor han står for de fleste. Når nu spørgsmålene koster skatteyderne så meget, så synes jeg, man skal tænke sig om, før man bruger ministrenes tid. Nu kommer jeg fra en privat virksomhed, hvor vi ikke bare holdt møder for at holde møder. Det kunne vi lære af på Christiansborg, siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.