Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette Frederiksen vil halvere løntilskudsperiode

Beskæftigelsesministeren vil halvere perioden for offentligt løntilskud. Vi må ikke spilde de arbejdsløses tid, siger hun.

Med halveringen af perioden sparer man årligt 65 millioner kroner, som skal indgå i en kommende reform af kontanthjælpen, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. (Arkivfoto)
Med halveringen af perioden sparer man årligt 65 millioner kroner, som skal indgå i en kommende reform af kontanthjælpen, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. (Arkivfoto)

Alt for få bliver fastansat, efter at de har været i offentligt løntilskud.

Derfor vil beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) nu forkorte perioden for det offentlige løntilskud fra et helt til et halvt år.

»Vi skal være helt sikre på, at det, vi laver i beskæftigelsespolitikken, er noget, der bringer folk i arbejde eller uddannelse,« siger Mette Frederiksen til Berlingske Nyhedsbureau.

Med de lange forløb risikerer man ifølge ministeren at fortrænge almindelige job og fastholde de ledige i arbejdsløshed.

»Der er nogle, der risikerer at blive fastholdt i arbejdsløshed med de meget lange forløb på offentlige løntilskud,« siger hun.

Ikke en spareperiode

Med halveringen af perioden sparer man årligt 65 millioner kroner, som skal indgå i en kommende reform af kontanthjælpen.

»Dem vil vi gerne bruge på en bedre indsats for vores kontanthjælpsmodtagere, og dermed bliver pengene lagt ind i en kommende reform af kontanthjælpsområdet,« siger Mette Frederiksen, der afviser, at der er tale om en spareøvelse.

»Vi flytter pengene fra en indsats, som ikke har tilstrækkelig god effekt, til noget, vi tror mere på, herunder uddannelse,« siger hun.

Når Mette Frederiksen ikke helt vil sløjfe muligheden for offentligt løntilskud skyldes det, at det for nogle kan være en god mulighed for at smage på arbejdsmarkedet.

»Det vil være forkert helt at afskaffe instrumentet, for vi har behov for at kunne føre en aktiv beskæftigelsespolitik, men vi må ikke bruge hverken de arbejdsløses tid eller pengene på noget, der ikke giver nok, og derfor foreslår vi at halvere perioden,« siger hun.

Bedre muligheder i det private

Sidste år var 36.672 personer ansat i offentligt løntilskud.

Det er også muligt at være i privat løntilskud, og her er mulighederne for at blive fastansat efterfølgende ifølge ministeren langt bedre.

Står det til Mette Frederiksen skal den forkortede periode allerede træde i kraft 1. januar 2014.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.