Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette Frederiksen øjner markant fremgang for S

Den socialdemokratiske formand er ganske tilfreds med det nuværende resultat af kommunalvalget.

København. Mette Frederiksen øjner et flot kommunalvalg for Socialdemokratiet.

Det siger S-formanden lidt før klokken 01 natten til onsdag.

- Vi går frem i en 50 kommuner og går tilbage i fem-ti, og som det er lige nu, er det så stærk en fremgang, at vi vil tillade os at være glade, siger hun.

Hun konstaterer, at Socialdemokratiet fortsat står stærkt i de store byer og på den københavnske vestegn.

Specielt er hun glad partiets absolutte flertal i Aalborg, hvor Thomas Kastrup-Larsen (S) er blevet genvalgt. Aalborg er nemlig Mette Frederiksens fødeby. Men også andre resultater glæder S-formanden.

- Vi har fået et rigtigt flot valg i Køge og Kerteminde, og vi går frem nogle steder i Sønderjylland.

- Det vil sige, at vi bider os fast nu i både nogle historisk sikre socialdemokratiske byer, men det ser ud til, at vi begynder at vinde frem de steder, hvor vi ikke har haft så godt fat de senere år, siger Mette Frederiksen.

Inden valget er Venstre det største borgmesterparti med 47 borgmestre. Socialdemokratiet følger efter med 34.

Det er for tidligt at udråbe Socialdemokratiet som vinder af dette års kommunalvalg, siger Mette Frederiksen.

- Hvis det holder, at vi ved det seneste valg var det største parti, og at vi nu går yderligere frem, mens Venstre går tilbage, så kan vi ikke ønske os et bedre resultat, siger hun.

Med 29,5 procent af stemmerne blev Socialdemokratiet største parti ved kommunalvalget i 2013. Alligevel scorede Venstre flest borgmesterposter.

Men nu vender det, regner Mette Frederiksen med.

- Det ser ud til, at vi kommer i mål med flere borgmesterposter. Det ser ud til, at vi ikke alene bliver det største parti, men at vi også får en rigtig pæn fremgang, siger Mette Frederiksen.

Meget tyder på, at velfærdsdagsordenen har fået godt fat, vurderer hun på baggrund af resultatet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.