Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette Frederiksen ser SF som tætteste partner

SF ligger tættest på Socialdemokraterne af alle Folketingets partier, mener S-formand Mette Frederiksen.

Allinge. Hvis Mette Frederiksen ikke må vælge Socialdemokraterne, hvor hun er formand, som sin favorit, så står SF hende nærmest af alle Folketingets partier.

Det siger hun efter en vis tøven ved Folkemødet i Allinge, således adspurgt af Politikens nye chefredaktør, Christian Jensen.

- Der er én fordel ved (journalist) Clement Kjersgaard: Han afbryder så hurtigt, at man aldrig får mulighed for at svare. Ham kunne vi godt have brug for her. Så var vi aldrig nået hertil, siger Mette Frederiksen til forsamlingens latter i den silende regn.

Men således presset peger hun på SF til sin favorit som det næstbedste parti. Det kaldte hendes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, SF ved valget i 2007.

- Vi er sgu nok ikke langt fra SF, hvis jeg skal være helt ærlig, siger Mette Frederiksen.

Hun afskrækkes ikke af, at SF afviser strammere regler for familiesammenføring og smykkeloven for asylansøgere, som Socialdemokraterne stemte for.

- SF udgør en ret reflekteret stemme, som er lige så insisterende, som vi er om, at vi også har et samfund, som skal fungere, siger Mette Frederiksen.

Socialdemokraterne har stemt sammen med regeringen i Folketinget om 8 af 10 lov- og beslutningsforslag. Det skyldes, at venstrefløjen - Enhedslisten og Alternativet - ikke betaler regningen for deres forslag. Det går ikke, mener S-formanden.

- Kan I så egentlig bruge en statsministerkandidat til noget, som lover i øst og vest og alle vegne, hvis ikke pengene er til det? Jeg kommer ikke til - hverken i dag, i morgen eller i valgkampen - at love en masse ufinansierede valgløfter, siger Mette Frederiksen.

Hun vil prioritere velfærden først, så alle uanset indtægt kan gå i skole, studere eller komme på sygehuset. De borgerlige vil sænke topskatten uden at finde pengene, mener hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.