Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette Frederiksen: Private må på banen med akutjob

De private virksomheder skal op i tempo og tilbyde flere akutjob, lyder det fra beskæftigelsesministeren.

Det går i den rigtige retning med at nå de 12.500 akutjob, som skal være opslået inden 1. juli 2013, men de private virksomheder skal blive endnu bedre til at slå akutjob op. Det mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Akutjobbene tikker nu ind i et højere og højere tempo. Kursen er rigtig nu, men jeg må samtidig sige, at vi endnu ikke er i mål, siger Mette Frederiksen i et skriftligt svar til Berlingske Nyhedsbureau.

- For at ramme målgruppen af langtidsledige bedst er der behov for, at de private virksomheder kommer mere på banen og opretter flere akutjob. Det er nødvendigt, hvis akutjobbene skal tage hånd om så mange langtidsledige som muligt og hjælpe dem i en ekstraordinær situation, siger hun.

Der var per 4. december slået i alt 2.466 akutjob op, oplyser Beskæftigelsesministeriet. Tal fra uge 48 viser, at de private arbejdsgivere havde opslået 276 akutjob, og det kan de altså gøre endnu bedre, lyder det fra Mette Frederiksen.

Ifølge aftalen om akutpakken skal de private virksomheder stå for 7.000 af de 12.500 akutjob, der skal være opslået 1. juli 2013.

- Jeg har i dag haft møde med kommunerne, som sammen med de andre offentlig arbejdsgivere er kommet godt af sted. Det er en svær tid, og mange langtidsledige kæmper for at finde et job. Derfor vil jeg opfordre alle virksomheder både offentlige og private til at slå endnu flere akutjob op, siger ministeren,

Kommunerne havde ved udgangen af uge 48 opslået 760 akutjob, regionerne 753 job, mens staten havde opslået 302 job.

Aftalen om akutjob er indgået mellem regeringen, Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner for at sikre de ledige, der står til at ryge ud af dagpengesystemet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.