Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette Frederiksen: Nyt energiudspil er et valgoplæg

Står det til Socialdemokratiet skal Danmark have en grøn fremtidsfond og pant på flere ting.

Mette Frederiksen (S) præsenterer udspillet "Danmark skal igen være en grøn stormagt - en klima- og miljøpolitik der samler Danmark" på et pressemøde på Naturskolen Marielund i Kolding, torsdag den 3. maj 2018.
Mette Frederiksen (S) præsenterer udspillet "Danmark skal igen være en grøn stormagt - en klima- og miljøpolitik der samler Danmark" på et pressemøde på Naturskolen Marielund i Kolding, torsdag den 3. maj 2018.

Socialdemokratiets nye klima- og energiudspil, der er fremlagt torsdag i Kolding, er et valgoplæg.

Det siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som også mener, at udspillet kan bruges i forhandlingerne om et nyt energiforlig.

»Det her er et udspil fra Socialdemokratiet, og det er også et valgoplæg, det er klart. Vi vil kaste det ind i energiforhandlingerne, som er gået i gang med regeringen«, siger hun på pressemødet.

Regeringen fremlagde i april et energiudspil, der ifølge Frederiksen ikke var "ambitiøst nok". Det mener hun til gengæld, at Socialdemokratiets udspil er.

»Der er ingen tvivl om, at vi sætter ambitionsniveauet betydeligt højere end regeringen. Det gør vi på havvind, energieffektivisering og forskning.«

»Vi vil forsøge at trække regeringen så langt i vores retning, og så må vi se, hvor langt vi kommer med vores mandat«, slår hun fast om de igangværende energiforhandlinger.

Såfremt der efter næste folketingsvalg, der senest skal afholdes i juni 2019, er et rødt flertal, er det ifølge Frederiksen ikke givet, at hele udspillet gennemføres.

»Men jeg tror, at noget at det, vi gerne vil for eksempel at mindske plastikforurening er noget, vi kan gøre med de øvrige røde partier«, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.